Akademická aliance > Aktuality > Studenti si na Černé louce vybírali školní obory na míru

Studenti si na Černé louce...

Na ostravském výstavišti Černá louka proběhl tradiční veletrh „Školák, vysokoškolák“, na kterém si až do sobotních 14ti hodin vybírají školáci své budoucí studijní obory. Akademická aliance zde prezentuje ucelenou nabídku vzdělání od útlého věku až po stáří. Zájemci o studium si tak mohou vybírat z opravdu pestré nabídky bez rozdílu věku.

V příjemném prostředí prezentace Akademické aliance se od pátečního rána vystřídaly stovky studentů. Ti mohou vybírat mezi obory, které zde nabízí Vyšší odborná škola Akademické aliance nebo Vysoká škola podnikání a práva. Studium na střední škole zde zastupuje Moravskoslezská obchodní akademie a základní vzdělání Mateřská a základní škola Monte s pedagogikou Montessori.

Zástupci jednotlivých škol žákům představí jejich zaměření, poradí s výběrem vhodného oboru a zodpoví veškeré dotazy. Ke každému uchazeči přistupují individuálně, a díky spojení několika institucí, dokážou nabídnout formu studia s dlouhodobější perspektivou.

Studenti na veletrhu mají možnost seznámit se i s nejbližšími akcemi a aktivitami škol pod hlavičkou Akademické aliance. Například Moravskoslezská obchodní akademie chystá 8. prosince Den otevřených dveří a Bleší trh, který organizují studentky třetího ročníku. Vysoká škola podnikání a práva láká na studium už od února 2017 a Mateřská a základní škola Monte připravila už tradiční Vánoční dílničky, které se uskuteční 15. prosince v prostorách školy.

 


  • VŠPP si odnesla Národní cenu kvality za excelentní výkon

    Vysoká škola podnikání a práva získala 1. místo v prestižním ocenění „Národní cena kvality“. Ve Španělském sále Pražského hradu převzala cenu z rukou ministryně průmyslu a obchodu Marty Novákové rektorka VŠPP Helena Válková. Škola byla oceněná za excelentní výkony v rámci programu START PLUS. „Jsem velmi ráda, že jsme toto prestižní ocenění získali. Nebylo to […]

    Více informací
  • Everything is bigger in Texas

    V pátek 21. června strávili naši studenti tři hodiny s rodilým mluvčím. Jonathan každoročně navštěvuje naši školu a pořádá aktivity s našimi žáky. Letos jsme měli možnost dozvědět se spoustu informací o Jonathanově rodném Texasu, jeho historii a zajímavostech. Poté už následovaly hry, hádanky, soutěže a spousta, spousta konverzace v angličtině 🙂

    Více informací